Momentul când pui capul pe pernă și nu poți să adormi

Categories DiversePosted on

Știți că se spune că atunci când te pui la somn trebuie să încerci să nu te gândești la nimic, să fii calm, să te relaxezi și să uiți de toate lucrurile care ți s-au întâmplat în acea zi… Dar mie rareori mi s-a întâmplat să mă pun liniștită să dorm fiindcă tot timpul mă gândeam la ce s-a întâmplat în acea zi și la ce va urma. Momentul acela cred că este singurul când poți într-adevăr să fii cu mintea limpede, să meditezi la ceea ce ai făcut și la ce trebuie să faci fiindcă nu te întrerupe nimeni și nimic. În timpul școlii erau griji pentru lucrări, teze apoi în timpul facultății au urmat alte griji, examene, laboratoare și fiecare noapte mi-o dedicam mie și gândurilor mele.

Acum când s-a terminat facultatea, au trecut aproape 2 luni de zile, am crezut că se vor încheia aceste nopți numai că nu tot ce-ți imaginezi se și întâmplă. Când viața e frumoasă mai primești un șut… în dos. Te lovești de diverse caractere, de oameni cu pretenții care îi depășesc dar le doresc la adresa ta, de uși trântite în nas, de promisiuni de care nu ești sigur când se vor îndeplinii sau dacă se vor îndeplinii. Dacă ești deschis și sincer ești călcat în picioare, trebuie să fii parșiv pentru a-ți atinge scopul. De parcă puterea în viață este singurul lucru important… Însă din păcate toți ne luptăm pentru a o avea.

Multe persoane apropiate mi-au spus că sunt prea sensibilă, că pun totul la suflet. Așa este, chiar dacă nu vreau să o arăt, sunt sensibilă. Prea sensibilă uneori pentru vremurile acestea în care trebuie să fii puternic și să calci și pe cadavre dacă este necesar. Și mă gândesc, cum alții pot și eu nu? Și ce mă doare este că unii consideră că aș fi o persoană dură/indiferentă poate chiar răutăcioasă dar de fapt nu s-au obosit vreodată să mă cunoască. Ce simplu este să catalogăm după spusele altora sau la prima vedere. Am zile în care cred că am făcut două facultăți degeaba, poate dacă făceam medicină generală aveam mai multe șanse… dar m-au speriat anii… Și chiar am crezut că până și în țărișoara noastră care coboară în loc să urce pot face ceva cu Fizioterapia sau cu Litere.

Dar e greu. Singura cale este să emigrăm. Să ne refugiem într-un loc unde se promite mai mult, unde poți să adormi mai repede când pui capul pe pernă. Până în acel moment trebuie făcut ceva, căci nu poți trăi doar cu meditații și traduceri. O noapte frumoasă vă doresc! Iar ziua care urmează să fie mai bună decât cea care tocmai s-a dus…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *